Chirurgie

Chirurgie is het vakgebied waarbij de behandeling wordt uitgevoerd met een operatie. Operaties worden veel uitgevoerd bij huisdieren. Preventief bij gezonde dieren en curatief om dieren te genezen. De dierenartsen bij A7 Noord dierenartsen hebben veel ervaring met operaties. Dagelijks vinden op onze beide vestigingen operaties plaats in onze goed uitgeruste operatiekamers. Uw huisdier is bij ons in goede handen.

Castratie en sterilisatie

Eén van de meest voorkomende preventieve operatie bij huisdieren is de ingreep waarbij dieren onvruchtbaar worden gemaakt. Tijdens deze operatie worden bij het mannelijke dier de testikels verwijderd en bij het vrouwelijke dier de eierstokken. Bij het mannelijke dier spreken we van castratie en bij het vrouwelijke dier van sterilisatie. Bij beide wordt echter het gehele orgaan verwijderd waardoor het dier blijvend onvruchtbaar is.

 

Meer weten over castratie en sterilisatie?

Overige operaties

Naast het opereren van gezonde dieren, komen natuurlijk ook dieren met klachten in aanmerking voor chirurgie. Deze operaties lopen uiteen van het verwijderen van een kleine bult in de huid tot het verwijderen van grote bulten uit bijvoorbeeld de buik. Daarnaast zijn er meer specialistische operaties zoals een penisamputatie bij de kat en een hernia perinealis operatie bij de hond. Voor al deze ingrepen kunt u bij ons terecht. Wilt u meer weten over de operaties die we uitvoeren of bent u benieuwd naar de kosten van een bepaalde ingreep? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op