Veilig onder narcose

Sommige ingrepen bij dieren zijn alleen mogelijk onder narcose of anesthesie. Dit is één van de meest spannende momenten voor u als eigenaar. Een narcose is immers niet zonder risico’s. Bij A7 Noord dierenartsen beschikken we over de meest veilige middelen om de narcose zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij maken we gebruik van zuurstoftoediening en kunnen we, indien nodig, uw huisdier beademen.

Anesthesie op maat

Is uw dier gezond en wordt er een standaard ingreep verricht zoals castratie, sterilisatie of een bultje verwijderen? Dan wordt er gekozen voor een “normale” anesthesie. Door het combineren van verschillende middelen ligt uw huisdier ontspannen en pijnvrij te slapen. Op deze manier kan de ingreep veilig en zonder stress plaatsvinden. Uiteraard krijgt uw dier zuurstof toegediend en een buisje in de keel zodat de ademweg vrij is om goed te kunnen ademen.

Is uw dier oud, is er een hartruis aanwezig of een andere onderliggende ziekte? Dan kan er gekozen worden voor een andere combinatie van middelen. Deze middelen hebben minder nadelige effecten op bijvoorbeeld de bloeddruk en doorbloeding van organen. Zo kan ook uw oude dier, een hartpatiënt of een ziek dier veilig ontspannen en pijnvrij slapen. Naast deze combinatie van nog veiliger middelen, kunnen we extra bewaking toevoegen om uw huisdier goed te kunnen monitoren tijdens de ingreep.

Wij willen namelijk, net als u, dat uw geliefde huisdier weer vrolijk, pijnvrij en gezonder naar huis gaat!

 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op