Orthopedie

Orthopedie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. Wanneer uw huisdier niet goed kan bewegen, zal dit direct effect hebben op de kwaliteit van leven.

Bij A7 Noord dierenartsen kunt u terecht voor een goed orthopedisch onderzoek en aanvullende röntgenfoto’s. Wanneer een orthopedische operatie nodig is, zullen we samen met u bekijken waar deze het beste kan plaats vinden.

Orthopedische doorverwijzing

Voor een aantal orthopedische ingrepen zullen wij u doorverwijzen naar een andere kliniek. Denk daarbij aan de TTA techniek bij een gescheurde kruisband en gecompliceerde botbreuken bij zowel hond als kat. Op deze manier weten we zeker dat uw dier door de beste dierenarts in de omgeving wordt behandeld. Eerlijke en goede diergeneeskunde is immers waar wij naar streven.

Orthopedische chirurgie

Een behoorlijk aantal orthopedische ingrepen worden verricht op onze vestiging in Drachten. Dit zijn onder andere: een heupkop en -hals verwijdering bij de kat, eenvoudige botbreuken bij de kat, gescheurde kruisbanden middels de teugel volgens Flo, patella-luxaties bij bepaalde honden en katten. Samen met u gaan we bekijken of de operatie bij ons uitgevoerd kan worden of dat we u beter kunnen doorverwijzen.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op