Schaap & geit

Schaap

Schapen zijn gezellige huisdieren die zorgen voor een mooi plaatje in de achtertuin, maar ook voor wol, vlees of melk.  Of u nu 5, 25 of 250 schapen heeft, met uw schaap kunt u bij ons terecht of wij komen bij u langs. Hierbij bieden wij zowel zorg voor het individuele schaap als op koppelniveau. We onderzoeken we uw schaap of kudde schapen grondig en gaan we samen kijken of en hoe we uw koppel weer gezond kunnen krijgen.

Geit

Deze nieuwsgierige beestjes eten alles wat los en vast zit en het is dus ook geen wonder dat ze af en toe ziek worden. Het lastige bij geiten is dat ze pas in een laat stadium laten zien dat ze zich niet lekker voelen. Heeft u twijfels over de gezondheid van uw dier, eet hij of zij minder goed, ziet u geen keutels of kleinere keutels in het hok? Bij A7 Noord dierenartsen is voldoende kennis, kunde en liefde aanwezig om uw geit te onderzoeken en te helpen. U kunt hiervoor bij ons langskomen of wij komen bij u op locatie.

Aanvullende onderzoeken

Mest-onderzoek gebeurt in ons eigen laboratorium. Door het onderzoeken van de mest kunnen we indien nodig gericht behandelen tegen wormen en coccidiose. Doet u dit liever regelmatig zelf? Wij geven ook workshops omtrent het mest onderzoek en weidemanagement van het schaap en de geit.

Vaccineren schaap

Door de ooi te vaccineren beschermen sommige vaccins het lam via de biest in de eerste periode van het leven. Deze kunnen verschillen per ziektebeeld waarvoor het vaccin werkt. Alleen door het juiste gebruik van het vaccin en het vaccinatie-schema kunt u een goede weerstand bereiken voor zowel schaap als lam. Vraag ons gerust om advies!

Vaccineren geit

Welke vaccins zijn verplicht voor mensen met een zorgboerderij of kinderboerderij? Welke zijn nuttig voor de hobby houder? En welke moet ik gebruiken in de melkgeitenhouderij? Voor antwoord op al deze vragen kunt u bij ons terecht.  Alleen door het juiste gebruik van het vaccin en het vaccinatie-schema kunt u een goede weerstand bereiken voor zowel moeder als lam. Vraag ons gerust om een passend advies voor uw situatie!

 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op

A7 Noord dierenartsen heeft in verband met de aanhoudende drukte een tijdelijke klantenstop ingesteld, zodat wij onze bestaande klanten de zorg en aandacht kunnen geven die zij van ons gewend zijn. Het is mogelijk om op een wachtlijst geplaatst te worden als nieuwe klant. Neem contact op via info@a7n.nl voor meer informatie.