Behandelplan voor schapen

Tijden veranderen en ook voor de schapenhouders zijn er een aantal wettelijke verplichtingen waar wij als praktijk aan moeten voldoen om u te mogen voorzien van medicijnen en ontwormingsmiddelen.

  • Volgens de wet zou elk schaap waar antibiotica voor nodig is, onderzocht moeten worden door een dierenarts voor een behandeling mag worden ingesteld. U was van ons gewend om 1e keus middelen bij ons op te komen halen om een behandeling in te zetten zonder tussenkomst van een dierenarts. Om dit voor u te kunnen blijven doen, hebben wij een speciaal schapen behandel/preventieplan gemaakt. Dit plan is een leidraad waarin staat met welk medicijn u welke ziekte kunt behandelen. Daarnaast staat er informatie in over het preventief vaccineren van dieren.
  • Voor worm middelen zijn er ook verscherpte controles geweest en ook deze middelen kunnen wij zonder behandelplan niet meer zomaar aan u mee geven. Voor het ontwormen is ook een onderdeel opgenomen in het behandelplan. Dit zorgt ervoor dat u toch wormproducten kunt blijven ophalen zoals u gewend was.

Kort samengevat

Om medicijnen en ontwormingsmiddelen op te kunnen blijven halen moet u dus in het bezit zijn van een actueel behandelplan voor schapen. Dit plan zal jaarlijks geactualiseerd moeten worden.
Indien u hier geen gebruik van wenst te maken, zijn wij genoodzaakt bij elk ziek schaap bij u langs komen.

Vanaf vandaag is het schapen behandel/preventie plan voor u beschikbaar tegen een klein tarief van €15. U kunt het plan komen tekenen en afhalen bij de balie in Drachten. Wilt u het in Burgum komen halen? Laat het ons even weten. Dan zorgen we dat het daar voor u klaar komt te liggen.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op
Klantenstop

Helaas hebben wij moeten besluiten een klantenstop in te stellen tot 1 augustus 2022. Dit betekent dat wij tot die tijd geen nieuwe klanten aannemen. Nieuwe huisdieren van al ingeschreven baasjes zijn uiteraard van harte welkom.

Voor onze dependance in Burgum geldt dat de klantenstop daar per direct voor inwoners van Burgum zelf wordt opgeheven. Inwoners van omringende dorpen zullen ook tot 1 augustus moeten wachten.