Behandelplan voor schapen

Tijden veranderen en ook voor de schapenhouders zijn er een aantal wettelijke verplichtingen waar wij als praktijk aan moeten voldoen om u te mogen voorzien van medicijnen en ontwormingsmiddelen.

  • Volgens de wet zou elk schaap waar antibiotica voor nodig is, onderzocht moeten worden door een dierenarts voor een behandeling mag worden ingesteld. U was van ons gewend om 1e keus middelen bij ons op te komen halen om een behandeling in te zetten zonder tussenkomst van een dierenarts. Om dit voor u te kunnen blijven doen, hebben wij een speciaal schapen behandel/preventieplan gemaakt. Dit plan is een leidraad waarin staat met welk medicijn u welke ziekte kunt behandelen. Daarnaast staat er informatie in over het preventief vaccineren van dieren.
  • Voor worm middelen zijn er ook verscherpte controles geweest en ook deze middelen kunnen wij zonder behandelplan niet meer zomaar aan u mee geven. Voor het ontwormen is ook een onderdeel opgenomen in het behandelplan. Dit zorgt ervoor dat u toch wormproducten kunt blijven ophalen zoals u gewend was.

Kort samengevat

Om medicijnen en ontwormingsmiddelen op te kunnen blijven halen moet u dus in het bezit zijn van een actueel behandelplan voor schapen. Dit plan zal jaarlijks geactualiseerd moeten worden.
Indien u hier geen gebruik van wenst te maken, zijn wij genoodzaakt bij elk ziek schaap bij u langs komen.

Vanaf vandaag is het schapen behandel/preventie plan voor u beschikbaar tegen een klein tarief van €17,50 inclusief BTW. U kunt het plan komen tekenen en afhalen bij de balie in Drachten. Wilt u het in Burgum komen halen? Laat het ons even weten. Dan zorgen we dat het daar voor u klaar komt te liggen.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op