Seniorprogramma kat

Uw kat heeft inmiddels de leeftijd van een senior kat bereikt. Net zoals bij oudere mensen, hebben oudere katten een groter risico op het ontwikkelen van ziekten en orgaanproblemen. Ze weten dit vaak erg goed te maskeren waardoor het niet bij de eigenaar opvalt.

Hoe oud is uw kat omgerekend naar ‘mensenjaren’? Een kat van 10 jaar wordt beschouwd als een senior kat en dit is vergelijkbaar met een mens van 60 jaar. Door tijdig (bloed-) onderzoek te doen naar mogelijke aandoeningen, kunnen we deze eerder diagnosticeren en behandelen waardoor uw kat langer een gezond leven kan leiden.

Veel voorkomende aandoeningen bij oudere katten zijn:

Veel van deze aandoeningen kunnen we opsporen door een uitgebreid lichamelijk onderzoek, urineonderzoek en bloedonderzoek te doen. Het is belangrijk om jaarlijks bloedonderzoek uit te voeren, zodat we een trend (mogelijke stijging of daling) en eventuele afwijkingen bij uw kat sneller kunnen vaststellen.

Seniorprogramma

Wanneer u kiest voor de seniorbegeleiding komt u in plaats van één keer per jaar, twee keer per jaar langs met uw oudere kat. Voorafgaand aan elk bezoek vult u een uitgebreide vragenlijst in. Op deze manier krijgen we een goed beeld of er veranderingen zijn waargenomen bij uw kat. Ook vragen we u om urine mee te nemen van uw kat. Tijdens het consult wordt hij/zij helemaal nagekeken en de vragenlijst besproken.

Aanvullende onderzoeken

De meegebrachte urine wordt nagekeken op ontsteking, de aanwezigheid van suiker en aanwijzingen voor een verminderde nierfunctie. Afhankelijk van het gekozen pakket, nemen we bloed af om de orgaanfunctie in beeld te krijgen. Ook meten we de bloeddruk bij uw kat.

Basis en uitgebreid

Bij deelname aan het seniorprogramma kunt u kiezen uit twee pakketten. Een basis pakket en een uitgebreid pakket. Het basis pakket bestaat uit: twee keer per jaar controle van uw kat inclusief een urineonderzoek en bloeddrukmeting. Het uitgebreide pakket bestaat uit: twee keer per jaar controle inclusief een urineonderzoek, bloedonderzoek en bloeddrukmeting. U komt de ene keer bij de dierenarts, dit consult kan gecombineerd worden met de vaccinaties. Zes maanden later komt u bij de assistente voor een check up en een urineonderzoek.
Alle pakketten bieden we aan tegen een gereduceerd tarief in vergelijking met de gebruikelijke kosten.

 

Seniorpakket Basis

Bestaat uit:

  • een consult bij de dierenarts: lichamelijk onderzoek, urineonderzoek en een bloeddrukmeting.
  • een consult bij de assistente na een half jaar: lichamelijke check-up en urineonderzoek.
  • aanvullend kunnen er extra onderzoeken gedaan worden.

Seniorpakket Uitgebreid

Bestaat uit:

  • een consult bij de dierenarts: lichamelijk onderzoek, urineonderzoek, bloedafname + bloedonderzoek o.a. lever- en nierfunctie, bloedsuiker en –eiwitten en een bloeddrukmeting.
  • een consult bij de assistente na een half jaar: lichamelijke check-up en urineonderzoek.
  • aanvullend kunnen er extra onderzoeken gedaan worden.

Heeft u interesse?

Benieuwd naar de kosten? Klik dan hier.

Heeft u interesse?

U kunt bellen met 0512-301444 (Drachten) of 0511-464060 (Burgum) voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op