Met uw paard naar de dierenarts

It Fryske Hynder, de trots van onze provincie, we komen ze veel tegen in onze praktijk. Maar ook met alle andere rassen paarden en pony’s bent u uiteraard meer dan welkom! Paarden voor de sport of voor het plezier allemaal worden ze wel eens ziek en hebben ze extra verzorging nodig. Koliek, kreupel of een wond, we komen graag bij u langs om uw paard te behandelen. Voor minder dringende problemen of vaccinaties, mag u ook altijd bij ons langs komen in Drachten of Burgum. Een goede en eerlijke eerstelijns behandeling voor uw paard en pony is waar we voor staan.

Aanvullende onderzoeken

Mest-onderzoek gebeurt in ons eigen laboratorium. Door het onderzoeken van de mest kunnen we gericht behandelen tegen de aanwezige wormen en resistentie voorkomen. Heeft u veel paarden en doet u dit liever zelf? Wij geven workshops omtrent het mest onderzoek en weidemanagement van uw paarden. Ook bloed, urine of haarmonsters kunnen worden onderzocht in ons eigen laboratorium.

Gebit paard

Onze praktijk is uitgerust met een elektrische gebitsset voor de gebitsbehandeling voor uw paard. Het is belangrijk om jaarlijks het gebit van uw paard te laten controleren. Het gebit van een paard “groeit” continu door, omdat het onderhevig is aan slijtage: ongeveer 2-3 mm per jaar.

Heeft uw paard last van vermageren, proppen, speekselen, terugkerende koliek, rij-technische problemen of bijvoorbeeld lange vezels in de mest, dan kan het gebit hier een oorzaak van zijn. Wij kunnen het gebit nakijken en uitbalanceren.

Indien de problemen te ernstig zijn, hebben wij goede contacten met doorverwijs klinieken  die gespecialiseerd in het gebit van het paard.

Wilt u een afspraak maken voor het gebit van uw paard? Bel: 0512-301444

Vruchtbaarheidsbegeleiding paard

Wilt u graag een veulen bij uw merrie, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Door middel van echografie kunnen wij het juiste moment van inseminatie bepalen. Wij kunnen dit doen bij u thuis, of bij ons op de praktijk in een behandelbox.

Indien uw merrie niet gelijk drachtig wil worden, kunnen we met gepaste diagnostiek en behandeling baarmoederproblemen aanpakken.

Wilt u meer weten over vruchtbaarheidsbegeleiding voor uw paard? klik dan hier om contact op te nemen met de praktijk.

 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op