Met uw paard naar de dierenarts

It Fryske Hynder, de trots van onze provincie, we komen ze veel tegen in onze praktijk. Maar ook met alle andere rassen paarden en pony’s bent u uiteraard meer dan welkom! Paarden voor de sport of voor het plezier allemaal worden ze wel eens ziek en hebben ze extra verzorging nodig. Koliek, kreupel of een wond, we komen graag bij u langs om uw paard te behandelen. Voor minder dringende problemen of vaccinaties, mag u ook altijd bij ons langs komen in Drachten of Burgum. Een goede en eerlijke eerstelijns behandeling voor uw paard en pony is waar we voor staan.

Aanvullende onderzoeken

Mest-onderzoek gebeurt in ons eigen laboratorium. Door het onderzoeken van de mest kunnen we gericht behandelen tegen de aanwezige wormen en resistentie voorkomen. Heeft u veel paarden en doet u dit liever zelf? Wij geven workshops omtrent het mest onderzoek en weidemanagement van uw paarden. Ook bloed, urine of haarmonsters kunnen worden onderzocht in ons eigen laboratorium.

Kreupelheid, keuring & de kliniek

Voor een kreupelheidsonderzoek of een klinische keuring kunt u bij ons terecht. Voor een röntgenologische keuring verwijzen we u naar een kliniek in de buurt. Heeft uw paard of pony een probleem waarbij specialistische hulp nodig is, dan sturen wij u met een gerust hart door naar een kliniek in de omgeving.

Vruchtbaarheidsbegeleiding

Wilt u graag een veulen bij uw merrie, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Scannen bij u thuis of bij ons de praktijk, beide is mogelijk. Indien alles niet meteen lukt, kunnen we ook met gepaste diagnostiek en behandeling baarmoederproblemen te lijf gaan. Wilt u meer weten, neem dan contact op met de praktijk.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op