Vruchtbaarheidsbegeleiding paard

Wilt u graag een veulen bij uw merrie, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Door middel van echografie kunnen wij het juiste moment van inseminatie bepalen en ook zien of uw paard drachtig is. Wij kunnen dit doen bij u thuis of U kunt ook uw merrie laten scannen op de praktijk in Drachten.

Voorwaarden voor scannen op de praktijk in Drachten

  • Elke werkdag tussen 8 u – 9 u en tussen 16 u – 17 u
  • Enkel op afspraak
  • Visite kosten komen te vervallen
  • Tarief scannen (de handeling, per merrie): €22,50 (tarief 2023)
  • In het weekend niet mogelijk

Ook streven wij er naar om alle paarden in een opvoelbox te scannen. Dit is het veiligst voor uw merrie en onze dierenartsen. Een opvoelbox is eenvoudig te maken. Kijk eens rond op internet/Google wat voor u een mogelijkheid is om een “eenvoudige” opvoelbox te maken. Wij zouden dit erg waarderen. Maar u bent natuurlijk welkom bij ons op de praktijk in Drachten om daar gebruik te maken van de opvoelbox.

Hieronder een voorbeeld van een opvoelbox aan huis:

Indien uw merrie niet gelijk drachtig wil worden, kunnen we met gepaste diagnostiek (baarmoeder swab en/of spoeling) en behandeling baarmoederproblemen aanpakken. Deze onderzoeken doen we bij ons in de praktijk, waardoor we sneller een uitslag hebben en behandeling kunnen instellen.

Wilt u meer weten over vruchtbaarheidsbegeleiding voor uw paard? klik dan hieronder om contact op te nemen met de praktijk.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op