Met uw alpaca naar de dierenarts

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een alpaca. Voor de gezelligheid, om te fokken of voor de wol of de vruchtbare mest. Wat betreft de diergeneeskundige zorg vallen alpaca’s onder de landbouwhuisdieren. Ze worden echter niet gehouden voor vlees of melk en vallen dus, net als paarden, in een aparte groep met hun eigen karakteristieken.

Overweegt u om een alpaca aan te schaffen?

Een alpaca houden begint met een alpaca kiezen. Lees daarom veel informatie over alpaca’s. U kunt bij ons terecht voor advies en vragen over deze bijzondere diersoort. Daarnaast kunnen we u in contact brengen met genormeerde Alpaca fokkers. Verder lezen kunt u onder andere ook op https://www.alpacawereld.nl/

Ziekten en handelingen bij alpaca’s

De meeste landbouwhuisdierenartsen van A7 Noord hebben door hun achtergrond kennis en kunde over deze specifieke diersoort. We zijn bekend met de meest voorkomende ziekten en de beste behandelingen daarvoor. Ook voor “standaard” handelingen kunt bij ons terecht zoals castreren, vaccineren en ontwormingsadvies op maat. Daarnaast hebben wij nauwe contacten met de bekende alpaca dierenartsen Leo Van Merwijk (NL), Thijs Flahou (Be) en Claire Whitehead (UK).

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op