Gebitsproblemen & vieze adem

Veel honden en katten krijgen in de loop van hun leven last van het gebit. Van de honden ouder dan 3 jaar heeft 80% al gebitsproblemen. Vaak beginnen de klachten met een slechte adem. Sommige eigenaren denken dat het er nu eenmaal bij hoort maar het tegendeel is waar: een slechte adem is niet normaal!

Behandeling

Voor een professionele gebitsreiniging kunt u zowel op onze vestiging in Burgum als in Drachten terecht. Met behulp van speciale apparatuur verwijderen we tandsteen en tandplak. In sommige gevallen is een extractie (laten trekken) van een tand en/of kies nodig. Met speciale hevels kunnen we een slechte tand en/of kies op een nette en professionele manier verwijderen. Indien nodig voeren we een chirurgische extractie uit waarna het tandvlees netjes wordt gehecht. Daarnaast is het op onze vestiging in Drachten mogelijk om dentale röntgenfoto’s te laten maken. Met deze foto’s wordt de onderliggende wortel in beeld gebracht en kunnen we in een vroeg stadium problemen ontdekken en oplossen.

Welke behandeling past het best bij mijn dier?

Wij geven u graag advies, neem contact met ons op.

Tandenpoetsen

Bij zowel de hond als de kat is een dagelijkse gebitsverzorging heel belangrijk. Het beste is om dagelijks de tanden en kiezen van uw dier te poetsen. Naast tandenpoetsen zijn er verschillende producten om het gebit van uw huisdier gezond te houden. Wilt u meer weten over tandenpoetsen of andere producten? Vraag ons gerust om advies!

Kleine rassen

Vooral bij kleine hondenrassen met een kleine of een te korte kaak komt het voor dat kiezen en snijtanden niet netjes op een rij staan. Er is dan niet voldoende ruimte voor alle tanden. Het gebit kan zichzelf dan niet goed reinigen waardoor een goede gebitsverzorging door de eigenaar juist van groot belang is.

Controle

Laat jaarlijks het gebit van uw hond controleren tijdens de vaccinatie of een jaarlijkse gezondheidscontrole. U kunt ook een gratis controle afspraak maken bij een van onze paraveterinairen. Uiteraard kunt u bij ons informatie krijgen hoe u het gebit van uw hond zo goed mogelijk kunt onderhouden. De dierenartsen en paraveterinairen van A7 Noord dierenartsen zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op tandheelkundig gebied en volgen ook regelmatig nascholing op het gebied van gebitsproblemen.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op