Voedingsadvies

Een goede voeding is heel belangrijk bij dieren. Vooral in de groei is het kiezen van een goede voeding soms van levensbelang! Uiteraard is ook gedurende de rest van het leven van uw dier een goede voeding belangrijk. Er zijn heel veel verschillende voedingen beschikbaar voor huisdieren. U kunt kiezen uit een brok, blikvoeding, dinervoeding en vers vlees. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Vraag ons dan gerust om advies! Heeft u al een keuze gemaakt en wilt u graag weten of deze voeding goed past bij uw dier? Ook dan kunt u bij ons terecht. We kunnen voor u de voeding doorrekenen om zo zeker te zijn dat er geen tekorten of overschotten ontstaan.

Pupvoeding

Met name bij een jonge hond in de groei, is het kiezen van een goede voeding heel erg belangrijk. Een verkeerde voeding kan een negatieve invloed hebben op de groei en ontwikkeling van uw pup. Vooral de verhouding en hoeveelheid van calcium en fosfor zijn van belang bij een pup van een groot hondenras (zwaarder dan 25 kg lichaamsgewicht). Een goed uitgebalanceerde voeding zorgt voor een mooie groei en goede ontwikkeling van heupen en ellebogen. Bij sommige hondenrassen is het belangrijk om te weten of er niet teveel of juist te weinig van bepaalde stoffen aanwezig zijn in de voeding. Denk daarbij aan koper bij een Labrador of Labradoodle en zink bij een Husky. Wilt u een goed voedingsadvies op basis van een berekening? Vraag ons om advies. Net als u vinden we het belangrijk dat uw hond gezond groot wordt met een zo klein mogelijke kans op problemen.

Onderhoudsvoeding

Zodra uw dier volwassen is, schakelt u over naar een onderhoudsvoeding. Ook daarin heeft u de keuze uit veel verschillende merken en soorten. Een voeding die goed bij uw dier past, ziet u terug in de gezondheid. Naast de smakelijkheid is het goed om te kijken naar de vacht, de ontlasting en het eetpatroon. Een goede voeding is lekker, geeft een mooie glans op de vacht, geeft stevige ontlasting en zorgt ervoor dat uw dier geen klachten heeft van het maagdarmkanaal. Eet uw dier met lange tanden, is de vacht dof of stinkend, is de ontlasting wisselend en eet uw dier gras of braakt het regelmatig? Het zou kunnen dat de huidige voeding niet past bij uw dier. Vraag ons om advies, we helpen u graag!

Dieetvoeding

Bij bepaalde chronische ziektes kan het zijn dat u het beste een andere voeding kunt gaan geven aan uw dier. Door het geven van deze dieetvoeding is het doel om uw dier zo oud mogelijk te laten worden met een goede kwaliteit van leven. Dieetvoedingen of veterinaire voedingen zijn alleen verkrijgbaar bij de dierenarts. Het is immers een advies dat volgt nadat er een medisch probleem is vastgesteld. Denk daarbij aan voeding die wordt gegeven bij problemen met de blaas, de nieren, de lever of de gewrichten. Heeft uw dier een chronische ziekte en bent u benieuwd of daar een speciale voeding bij past? Vraag ons gerust om advies!

Seniorvoeding

Het oudere dier heeft andere behoeftes qua voeding dan een jonge hond in de groei. De kans op artrose neemt toe, de nieren en lever kunnen wat extra steun gebruiken en de spiermassa neemt af. Om uw oudere dier hierbij te ondersteunen is er een speciale voedingslijn voor het oudere dier. Deze voeding is speciaal ontwikkeld om de gewrichten, de nieren en de spieren krachtig en gezond te houden. Is uw oudere dier verder goed gezond, maar wilt u toch meer ondersteuning geven met een speciale voeding? Vraag ons om advies, we helpen u graag!

Vers vlees voeding

Vers vlees voeding is een erg smakelijke voeding voor uw dier. Naast de smakelijkheid, geeft het vaak een mooie glans op de vacht en stevige ontlasting. Ook binnen de vers vlees voeding is er veel keuze. Naast vele voordelen, zijn er echter ook gevaren bij het geven van vers vlees. Met name bij jonge dieren, zwangere dieren, chronisch zieke dieren en oudere dieren kan er een extra gevaar ontstaan met het geven van rauw vers vlees. Gelukkig is er voor deze groep dieren een veilig alternatief beschikbaar. Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van vers vlees en bent u benieuwd naar de veilige alternatieven? Klik dan hier.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op