Met uw hond naar de dierenarts

Als hondenbezitter zult u regelmatig met uw hond de dierenartsenpraktijk bezoeken. Of u nu komt voor een controle, operatie, vaccinatie of omdat uw hond ziek is, het is altijd een spannend moment. Doordat we op afspraak werken, proberen we de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Vindt uw hond het echt erg spannend bij ons in de wachtkamer? Dan kunt u uiteraard even buiten wachten en dit doorgeven aan de assistent.

Heeft u nog geen hond, maar overweegt u om een hond aan te schaffen?

Vanuit het Platform Fairfok is een handige, digitale brochure gemaakt met daarin allerlei tips rondom het aanschaffen van een passende en gezonde hond. Interesse? Klik dan hier. In onderstaande video komen ook nog enkele tips voorbij:

Spannende dag voor uw hond, voorkom ongelukjes

Uw hond zal heel veel indrukken opdoen wanneer u de dierenartsenpraktijk bezoekt. Binnen de praktijk zijn verschillende geluiden, mensen, dieren en vooral heel veel geurtjes. Zorg er daarom voor dat u uw hond goed heeft uitgelaten. Een ongelukje in de wacht- of spreekkamer is dan minder waarschijnlijk. Bovendien is uw hond rustiger en volgzamer na wat beweging. Dit uitlaten geldt niet als u komt voor het maken van een echo van de blaas!

Wennen aan de dierenarts

Neem uw hond regelmatig mee naar de dierenarts voor controles en om hem of haar te laten wegen. Op deze manier zal uw hond meer op zijn of haar gemak zijn wanneer hij bij ons op bezoek is. Voor het wegen van uw hond, kunt u tijdens openingstijden op elke moment even binnen wandelen. Als u het gewicht aan de assistent doorgeeft, houden we het netjes bij in het persoonlijke dossier.

Heeft u een pup en wilt u een afspraak maken voor de pupbegeleiding?

Als u vragen heeft over de verzorging van uw hond, de juiste voeding en hoe u ziektes kunt voorkomen, laat het ons weten. We helpen graag!

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op