Verzekeren van uw huisdier

Een verzekering voor uw hond of kat: “is dat wel nodig?”

Wanneer u een hond of kat aanschaft, is het afsluiten van een verzekering die de dierenartskosten vergoedt een overweging waard. Uit ervaring weten wij dat het behandelen van uw huisdier in sommige gevallen erg prijzig kan zijn. Voor een normaal consult vallen de kosten mee, maar dit ligt anders wanneer uw hond of kat iets mankeert. De kosten kunnen dan snel oplopen. Bij een operatie met moderne narcosemiddelen, technieken en nazorg gaat het vaak om behoorlijk veel geld. Rekeningen van 800 euro of meer zijn geen uitzondering.

Als er altijd geld beschikbaar is om op een onverwacht moment die medische kosten te kunnen betalen, dan is een dierenverzekering niet nodig. Niet iedereen heeft echter de mogelijkheden om daarvoor geld apart te zetten. In zo’n situatie is het afsluiten van een dierenverzekering zonder meer aan te raden. De medisch noodzakelijke behandeling kan dan gewoon uitgevoerd worden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de financiële consequenties. Dat is een prettige zekerheid. Om die reden sluiten steeds meer eigenaren in Nederland een huisdierenverzekering voor hun hond of kat af.

Dierenverzekeringen vergelijken is verstandig

Als u een ziektekostenverzekering voor uw hond of kat wilt afsluiten is het zinvol om de verzekeraars te vergelijken, want ze verschillen nogal qua dekking en premie.

Er zijn meerdere websites waarop aan de hand van diverse dekkingen en vergoedingen wordt getoond op welke punten de verzekeraars van elkaar verschillen en overeenkomen. Zo kunt u eenvoudig en snel vinden welke verzekering het beste bij uw wensen en budget past.

Vergelijken kunt u bijvoorbeeld op de volgende websites:

Onze praktijk heeft goede ervaringen met Ohra®, Reaal dier en zorg® en Figo® huisdierverzekeringen. Bij Reaal dier en zorg® zitten castratie, sterilisatie en preventieve zorg in het basispakket. Staat uw huisdier op Royal Canin® voeding? Kijk dan eens hier voor aantrekkelijke kortingen op een verzekering.

Bij Figo® is het mogelijk om een maand gratis verzekering af te sluiten wanneer uw huisdier is goedgekeurd door de dierenarts. Voor meer informatie over deze maand gratis verzekering en overige vragen met betrekking tot verzekeringen kunt u uiteraard bij ons terecht!Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op