Seniorprogramma hond

Uw hond heeft inmiddels de leeftijd van een senior hond bereikt. Net zoals bij oudere mensen, hebben oudere honden een groter risico op het ontwikkelen van ziekten en orgaanproblemen. Ze weten dit soms erg goed te maskeren waardoor het niet bij de eigenaar opvalt.

Hoe oud is uw hond omgerekend naar ‘mensen-jaren’? Een hond van 8 jaar is vergelijkbaar met een mens van 56 jaar oud.
Door tijdig (bloed-) onderzoek te doen naar mogelijke aandoeningen kunnen we deze eerder diagnosticeren en behandelen waardoor uw hond langer een gezond leven kan leiden.

Veel voorkomende aandoeningen bij oudere honden zijn:

Veel van deze aandoeningen kunnen we opsporen door een uitgebreid lichamelijk onderzoek, urineonderzoek en bloedonderzoek uit te voeren. Het is belangrijk om jaarlijks bloedonderzoek uit te voeren, zodat we een trend (mogelijke stijging of daling) bij uw hond kunnen vaststellen. Hierdoor kunnen we sneller afwijkingen vaststellen.

Het seniorconsult kunnen we gelijktijdig met een vaccinatie doen.

Seniorprogramma

Wanneer u kiest voor de seniorbegeleiding komt u in plaats van één keer per jaar, twee keer per jaar langs met uw oudere hond. Voorafgaand aan elk bezoek vult u een uitgebreide vragenlijst in. Op deze manier krijgen we een goed beeld of er veranderingen zijn waargenomen bij uw hond. Ook vragen we u om urine mee te nemen van de hond. Tijdens het consult wordt uw hond helemaal nagekeken en de vragenlijst besproken.

Aanvullende onderzoeken

De meegebrachte urine wordt nagekeken op ontsteking, de aanwezigheid van suiker en aanwijzingen voor een verminderde nierfunctie. Dit kan aangevuld worden met een bloedonderzoek om de orgaanfunctie in beeld te krijgen.

Basis en uitgebreid

Bij deelname aan de seniorbegeleiding zijn er twee opties: een basis consult en een uitgebreid consult. Het basis consult bestaat uit: een lichamelijk onderzoek van uw hond inclusief een urineonderzoek. Het uitgebreide consult bestaat uit: een lichamelijk onderzoek van uw hond inclusief een urineonderzoek en bloedonderzoek. U komt de ene keer bij de dierenarts, dit consult kan gecombineerd worden met de vaccinaties. Zes maanden later komt u bij de assistente voor een check up en een urineonderzoek.

Alle pakketten bieden we aan tegen een gereduceerd tarief in vergelijking met de gebruikelijke kosten.

Seniorpakket Basis

Bestaat uit:

  • een consult bij de dierenarts: lichamelijk onderzoek en urineonderzoek.
  • een consult bij de assistente na een half jaar: lichamelijke check-up en urineonderzoek.
  • aanvullend kunnen er extra onderzoeken gedaan worden.

Seniorpakket Uitgebreid

Bestaat uit:

  • een consult bij de dierenarts: lichamelijk onderzoek, urineonderzoek, bloedafname en bloedonderzoek o.a. lever- en nierfunctie, bloedsuiker en –eiwitten.
  • een consult bij de assistente na een half jaar: lichamelijke check-up en urineonderzoek.
  • aanvullend kunnen er extra onderzoeken gedaan worden.

Heeft u interesse?

Benieuwd naar de kosten? Klik dan hier.

U kunt bellen met 0512-301444 (Drachten) of 0511-464060 (Burgum) voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op