Drachten:
0512 - 30 14 44
Burgum:
0511 - 46 40 60

Wachtkamerthema overgewicht

Na alle chocoladeletters, kerstkransen en oliebollen is het in de maanden januari en februari tijd om weer te gaan werken aan de bikinilijn! Overgewicht is niet gezond0 voor ons en ook niet voor onze huisdieren.

 

Wachtkamerthema overgewicht

Maar liefst 50% van de katten en honden in Nederland heeft last van overgewicht. Dit is de reden dat ons wachtkamerthema gedurende twee maanden in het teken staat van “overgewicht”. Samen met u gaan we de strijd aan tegen de overtollige (kilo)grammen. Om dit proces leuker en makkelijker te maken hebben we op onze beide vestigingen een speciale actie georganiseerd in samenwerking met onze voerleveranciers.

 

Wat zijn de gevaren van overgewicht?
Door het aanwezige overgewicht heeft een huisdier meer kans op het ontwikkelen van suikerziekte, artrose, leveraandoeningen, blaasproblemen en hartaandoeningen. Een huisdier heeft geen invloed op de hoeveelheid voeding die hij voorgeschoteld krijgt, u als eigenaar wel! Door op een verantwoorde manier af te vallen, krijgt uw huisdier een gezond gewicht en kunt u langer van hem genieten.

 

Wanneer is mijn huisdier te dik?

  • Wanneer u probeert de ribben van uw huisdier te voelen, lukt dit bijna niet
  • De taille van uw huisdier is verdwenen
  • Uw dier wordt sneller moe tijdens het wandelen en speelt veel minder
  • Het lijkt wel of uw dier voortdurend zin heeft in eten
  • Uw dier raakt sneller verhit, zeker in de zomer!

Twijfelt u? Kom gerust langs aan de balie om uw dier te laten wegen en om een body condition score te laten uitvoeren. Dit kost niets en we helpen u graag! Is uw huisdier te dik? Maak snel een afspraak en doe mee met onderstaande acties:

 

De Royal Canin Satiety Challenge: Gezond afvallen onder begeleiding!

Een kilo’tje meer of minder maakt echt verschil. Wist u dat 1 kg overgewicht bij een kleine hond gelijk satiety challengestaat aan 7 kg overgewicht bij de mens? En dat 1 kg overgewicht bij een kat gelijk staat aan 16 kg overgewicht bij de mens?

 

Met de Royal Canin Satiety Challenge helpen we uw kat of hond onder begeleiding afvallen, zonder hongergevoel. Doe nu mee en ontvang 50% korting op de eerste maand voeding – en een presentje bij iedere vervolgafspraak! Op onze vestiging in Burgum kunt u meedoen met deze challenge!

 

De Hill’s afvalwedstrijd: doe mee en win!

Onze paraveterinairen op onze vestiging in Drachten begeleiden u en uw huisdier bij het bereiken van een gezond lichaamsgewicht. Deze begeleiding is gratis. Wat valt er te winnen? U krijgt een dier met een gezond gewicht en het dier dat procentueel het meest afvalt ontvangt 3 maanden gratis voer en een spel! Daarnaast krijgt u bij deelname aan de wedstrijd de tweede zak voer gratis!