Vers vlees hond

We weten allemaal hoe belangrijk een goede voeding is voor een dier (en mens). Met name in de groei, maar ook als volwassen hond kunnen bij een onjuiste voeding ziektes ontstaan. Bijna de helft van alle eigenaren voert regelmatig vers vlees aan hun huisdier. Met de komst van de RAW veterinary diets® is er een prachtig, rauw product beschikbaar om aan uw hond te voeren. Doordat de voeding op een speciale manier wordt geproduceerd zijn schadelijke kiemen niet meer aanwezig. Daarnaast is de voeding dusdanig samengesteld dat alle benodigde voedingsstoffen aanwezig zijn.

Gevaren vers vlees

Wellicht heeft u de gevaren van vers vlees al eens gehoord. Dierenartsen zien regelmatig problemen bij honden door het voeren van rauw vers vlees aan de (jonge) hond. Besmetting met schadelijke bacteriën zoals Salmonella, E. coli en Campylobacter, maar ook tekorten aan calcium en zink. Daarnaast zijn er gevallen bekend waarbij honden een overmaat aan schildklier gevoerd kregen met alle gevolgen van dien. Rauw vers vlees wordt niet verhit, hierdoor kan het vlees besmet zijn met bacteriën en wormeieren. Daarnaast is de samenstelling niet altijd bekend waardoor tekorten kunnen ontstaan.

Voordelen vers vlees

Er zijn ook zeker voordelen aan vers vlees. Allereerst is het een zeer smakelijke voeding voor de hond. Daarnaast kunnen honden vlees makkelijk verteren en ontstaat er minder ontlasting. De grote hoeveelheid vocht in het vlees zorgt voor een goede vochthuishouding en de vacht van de hond is vaak glad en glanzend.

RAW veterinary diets®

Met de komst van RAW veterinary diets zijn de gevaren weggenomen. Het vlees wordt onder hoge druk geproduceerd waardoor de celwanden van bacteriën en wormeieren kapot gaan. Door deze manier van productie kan deze vers vlees worst veilig worden gevoerd aan honden. Doordat de voedingslijn is samengesteld met de hulp van een voedingsspecialist is het daarnaast een volledig uitgebalanceerd voer waarbij alle benodigde voedingsstoffen aanwezig zijn. Doordat het vlees rauw is zijn ook de voordelen van vers voeren aanwezig.

Onderhoudsvoeding RAW veterinary diets®

De all life balance voeding is geschikt voor zowel de jonge als oudere hond. Doordat de voeding goed is samengesteld zit er alles in wat een (jonge) hond nodig heeft om verantwoord en goed te kunnen groeien en leven.

Dieetvoeding RAW veterinary diets®

Heeft uw hond last van een bepaalde medische aandoening of last van stijve gewrichten? Ook daarbij is er nu de keuze om een goed uitgebalanceerde rauwe dieetvoeding te geven. Er zijn verschillende soorten beschikbaar zodat de dierenarts samen met u een juiste keuze kan maken.

Wilt u meer informatie over de RAW veterinary diets of heeft u een andere voedingsvraag? Vraag ons om advies of neem een kijkje op de website www.rawveterinarydiets.com. Wilt u graag wetenschappelijke literatuur inzien over de gevaren van vers vlees? Vraag ons om de artikelen!

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op