Wachtkamerthema overgewicht

In de maanden mei en juni is het weer tijd om te gaan werken aan de bikinilijn.

Overgewicht is niet gezond, voor ons niet en ook niet voor onze huisdieren. Maar liefst 50% van de katten en honden in Nederland heeft last van overgewicht. Dit is de reden dat ons wachtkamerthema gedurende twee maanden in het teken staat van “overgewicht”. Een kilo’tje meer of minder maakt echt verschil. Wist u dat 1 kg overgewicht bij een kleine hond gelijk staat aan 7 kg overgewicht bij de mens? En dat 1 kg overgewicht bij een kat gelijk staat aan 16 kg overgewicht bij de mens?

Samen met u gaan we de strijd aan tegen de overtollige (kilo)grammen. Om dit proces leuker en makkelijker te maken hebben we op onze beide vestigingen een speciale actie georganiseerd in samenwerking met onze voerleveranciers.

Wat zijn de gevaren van overgewicht?

Door het aanwezige overgewicht heeft een huisdier meer kans op het ontwikkelen van suikerziekte, artrose, leveraandoeningen, blaasproblemen en hartaandoeningen. Een huisdier heeft geen invloed op de hoeveelheid voeding die hij voorgeschoteld krijgt, u als eigenaar wel! Door op een verantwoorde manier af te vallen, krijgt uw huisdier een gezond gewicht en kunt u langer van hem genieten.

Wanneer is mijn huisdier te dik?

  • Wanneer u probeert de ribben van uw huisdier te voelen, lukt dit bijna niet.
  • De taille van uw huisdier is verdwenen
  • Uw dier wordt sneller moe tijdens het wandelen en speelt veel minder
  • Het lijkt wel of uw dier voortdurend zin heeft in eten
  • Uw dier raakt sneller verhit, zeker in de zomer!

Twijfelt u? Kom gerust langs aan de balie om uw dier te laten wegen en om een body condition score te laten uitvoeren. Dit kost niets en we helpen u graag!

Is uw huisdier te dik? Maak snel een afspraak en doe mee met ons slimfitprogramma. Doe nu mee en ontvang 50% korting op de eerste zak voeding. Onze assistenten begeleiden u en uw huisdier bij het bereiken van een gezond lichaamsgewicht. Deze begeleiding is bovendien helemaal gratis!

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op
Klantenstop

Helaas hebben wij moeten besluiten een klantenstop in te stellen tot 1 augustus 2022. Dit betekent dat wij tot die tijd geen nieuwe klanten aannemen. Nieuwe huisdieren van al ingeschreven baasjes zijn uiteraard van harte welkom.

Voor onze dependance in Burgum geldt dat de klantenstop daar per direct voor inwoners van Burgum zelf wordt opgeheven. Inwoners van omringende dorpen zullen ook tot 1 augustus moeten wachten.