PPID (Ziekte van Cushing) actie

PPID (50% actie op de test)

PPID, ook wel ziekte van Cushing genoemd, is een veel voorkomende hormonale aandoening bij paarden. Het is een verstoring in de hormoon afgifte van de hypofyse van het paard. Naar schatting lijdt 15-30% van de paarden ouder dan 15 jaar hieraan. Het kan ook bij jongere paarden voorkomen.

Symptomen die in meerdere of mindere mate kunnen optreden zijn bijvoorbeeld spierverlies, gebrek aan energie, overmatig plassen en drinken, gevoeliger voor infecties, overmatig zweten, slecht verharen/krullerige vacht en hoefbevangenheid.
PPID kan doormiddel van bloedonderzoek worden vastgesteld, waarin de waarde ACTH wordt gemeten. De beste tijd om dit onderzoek uit te voeren is in het najaar (augustus tot en met oktober), omdat paarden met PPID dan relatief een veel hogere bloedspiegel aan ACTH hebben dan paarden die deze ziekte niet hebben. Maar ook buiten deze periode kan het paard getest worden.

Wilt u graag uw paard testen op PPID?
Maak dan een afspraak bij één van onze dierenartsen via 0512-301444 (optie 1) en krijg 50% korting op de PPID test (deze kost normaal €58,85). De actie geldt van 1 september t/m 31 oktober 2022, zolang de voorraad strekt.

N.B. de korting geldt alleen op de test. Niet op de voorrijkosten, bloedafname en verzendkosten.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op