Samen naar een goede melkkoe

Een goede jongvee opfok doe je samen! Een optimale jongvee opfok is onder meer afhankelijk van de voeding, de gezondheid, de begeleiding en de huisvesting van uw jongvee. Een goede opfok moet gezien worden als een investering voor de toekomst en vormt ook een voorwaarde om de gedane investeringen in o.a. de verbetering van de genetische aanleg van de melkveestapel te rentabiliseren.

De opfok van uw kalveren is heel bedrijfsspecifiek en graag gaan we dan ook samen met u in de stal kijken naar hoe het beter kan. Onderwerpen als biest, melkgift, ruw- en krachtvoer, hygiƫne en huisvesting komen dan aan bod. Ook kunnen wij u adviseren in de ondersteuning op basis van vaccinaties voor kalverdiarree en luchtwegproblemen.

Bij problemen beschikken wij over verschillende diagnostische middelen zoals het meten van de biestgift via bloed van jonge kalveren, mestonderzoek op bacteriƫn, virussen of parasieten. Longspoelen en neusswabs kunnen helpen bij luchtwegproblematiek en ook zeker het bekijken van de longen met een echo kan een meerwaarde bieden.

Boerinnenclub

Voor de boerinnen binnen de A7 Noord dierenartsen is er mogelijkheid om deel te nemen aan de boerinnen-club. Samen ontdekken, leren en beter worden, dat is waar we voor staan!

 

TIPS voor een optimale melkproductie en gewicht

  • Voor de inseminatie is een voldoende lichaamsontwikkeling nodig. Een vaars heeft
    dan een borstomtrek van minimaal 165 cm en een gewicht van 390 kg.
  • Het eerste jaar mogen vaarzen hard groeien zonder gevaar voor vervetting.
  • Meten is weten: gebruik regelmatig het meetlint (of liever nog een weegschaal) bij een aantal dieren om te weten of de groei op schema zit.
  • De optimale en meest rendabele afkalfleeftijd is 24 maanden

 

 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op

Vaccinaties online inplannen

 

Uw dier laten vaccineren? Maak snel een eenvoudig online een afspraak!

Voor alle huisdiersoorten, in onze vestiging in Drachten en Burgum.

 

Online agenda