Interne diergeneeskunde

Een enkele keer heeft een huisdier last van klachten waarbij niet direct een diagnose te stellen is. De oorzaak van de ziekteverschijnselen moet dan achterhaald worden door aanvullende onderzoeken. Wanneer de klachten voortkomen vanuit problemen met de organen, spreken we van een internistisch probleem. Door het uitvoeren van verschillende onderzoeken, proberen we een diagnose te stellen. Wanneer we immers een diagnose hebben, kunnen we een plan van aanpak maken en u als eigenaar goed informeren wat te behandeling en prognose (kans op succes) is.

Bloedonderzoek in ons eigen laboratorium

Met het opsturen van bloedonderzoeken gaat vaak kostbare tijd verloren, hoe sneller een goed onderbouwde diagnose des te beter het resultaat! Wij kunnen de meest geavanceerde bloedonderzoeken in huis uitvoeren en meteen de juiste behandeling starten. We onderzoeken onder andere hoe de organen functioneren, of er een ontsteking gaande is in het lichaam en of er tekorten zijn ontstaan in het bloed.

Echografie

Door middel van een echografie van de buik, kunnen we een kijken naar de organen zonder dat uw dier onder narcose hoeft. Indien nodig kunnen er met een dunne naald biopten worden genomen om een afwijking verder te onderzoeken. Uw dier voelt hier bijna niets van.

Van klacht tot diagnose

Doordat we veel onderzoeken zelf kunnen uitvoeren, kunnen we samen met u kijken welk behandelplan het beste bij u en uw huisdier past. Uiteraard bespreken met u de bijbehorende kosten zodat u zelf kunt kiezen welke aanvullende onderzoeken we gaan uitvoeren.

Doorverwijzen

Komen we er met onze eigen apparatuur en aanvullende onderzoeken niet uit? U kunt door ons worden doorgestuurd naar een specialist of een nog specialistischer dierenkliniek. Wij werken samen met meerdere verwijsklinieken zodat u ook daarin kan meedenken en kiezen.

 

 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op