Huidproblemen

Jeuk, schilfers, roodheid, kaalheid en stank zijn enkele huidproblemen die veel voorkomen bij huisdieren. Dermatologie is een specialisme dat zich richt op aandoeningen van huid, haar en nagels. Aangezien de huid het allergrootste orgaan is van het lichaam, is het ontzettend belangrijk om de huid gezond te houden. Bij A7 Noord dierenartsen kunnen we gelukkig heel veel doen om uw dier daarbij te helpen.

Gezonde huid en vacht

De basis voor een gezonde huid en vacht begint vaak met de voeding. Een goede voeding zorgt voor een glanzende vacht en een rustige huid. Heeft uw dier een doffe vacht, last van haarverlies of veel schilfers? Dan zou het best kunnen dat de huidige voeding niet de goede is. Er zijn zoveel verschillende diervoeders te koop, dat het soms even zoeken is naar de juiste voor uw dier. Daarnaast is het belangrijk om parasieten zoals vlooien en teken zoveel mogelijk te voorkomen. Deze parasieten kunnen de huid immers ziek maken.

Wilt u goed advies over voeding of middelen tegen teken of vlooien? Bel of kom gerust langs! We helpen u graag!

Bel of kom gerust langs! We helpen u graag!

Huidproblemen

Bij dieren komen vaak problemen voor met de huid. Naast parasieten en de verkeerde voeding kan een dier allergisch zijn of last hebben van andere huidproblemen. Door een huidprobleem stap voor stap goed op te werken, kan er een diagnose worden gesteld. Wanneer er een diagnose is, kan er een goede behandeling worden gestart en de huid weer gezond worden. Als een huidprobleem al langer aanwezig is, kan het traject wel langdurig zijn. Door het goed uitvoeren van elke stap, zijn we soms enkele weken onderweg om de juiste diagnose te stellen.

Symptoombestrijding

Uiteraard starten we als eerste met het bestrijden van de symptomen, ook tijdens de verschillende onderzoeken. Dus heeft uw dier last van jeuk? Dan geven we iets tegen de jeuk. Heeft uw dier last van schilfers? Dan adviseren we bijvoorbeeld een shampoo tegen deze overmatige schilfering. Heeft uw dier last van een diepe huidontsteking? Dan geven we bijvoorbeeld medicatie mee tegen deze ontsteking. Samen met u maken we een plan om de huid van uw dier weer gezond te krijgen.

Aanvullende onderzoeken

In ons eigen laboratorium kunnen we onder de microscoop kijken of er sprake is van een mijtinfectie, een bacterieel probleem of bijvoorbeeld een gistinfectie. Daarnaast kunnen we materiaal afnemen om te onderzoeken of bijvoorbeeld een schimmel een rol speelt. Door het afnemen van bloed, kunnen we onderzoeken of uw dier allergisch is voor bijvoorbeeld pollen, grassen of huisstofmijten. Kortom, is er aanvullend onderzoek nodig, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Specialist dermatologie

Komen we er samen niet uit of wilt u graag geholpen worden door een specialist dermatologie? We kunnen u altijd doorverwijzen naar een specialist dermatologie. Specialisten werken onder andere op de universiteitskliniek in Utrecht en op het medisch centrum voor dieren in Amsterdam.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op