Zonder stress bij de dierenarts

Cat friendly werken is één van de speerpunten van A7 Noord dierenartsen. Door deze manier van werken ontstaat er minder stress bij uw kat, uzelf en bij de dierenarts. Dit maakt een bezoek aan onze kliniek wel zo fijn!

Cat friendly in de wachtkamer

In onze wachtkamers hebben we een speciale katten parkeerplaats. Doordat de kat hoog wordt geplaatst, ontstaat er minder stress tijdens het wachten. Daarnaast liggen er handdoeken in de wachtkamer die u over de reismand kunt leggen. Deze handdoeken zijn behandeld met Feliway®, speciale feromonen waar uw kat rustiger van wordt.

Cat friendly in de spreekkamer

Ook in de spreekkamer doen we er alles aan om uw kat zo rustig mogelijk te hanteren en te benaderen. Doordat het dier zelf uit de mand kan komen of door het dak van de mand te halen, hoeven we niet aan het dier te “trekken”. Zo begint het bezoek bij ons al een stuk relaxter. Door vervolgens de kat zo rustig mogelijk te hanteren en van achteren te benaderen ontstaat er minder stress tijdens het onderzoek. Ook in de spreekkamer maken we gebruik van Feliway®.

Cat friendly in de opname

Onze opname verblijven zijn van dusdanige grootte dat uw kat een prettig verblijf bij ons heeft. Ook in de opnamehokken wordt gebruik gemaakt van Feliway®. Daarnaast geven we de katten die langer bij ons verblijven een verstopplek zodat ze kunnen schuilen als ze daar behoefte aan hebben. In het verblijf zit een plank zodat uw kat hoog kan gaan zitten om de boel eens even goed te kunnen overzien. Net als u willen we namelijk dat een verblijf bij ons zo prettig mogelijk verloopt!

Cat friendly aanvullende onderzoeken

Door gebruik te maken van handdoeken of indien nodig sedatiemiddelen (narcose) zorgen we ervoor dat aanvullende onderzoeken bij uw kat rustig en met zo min mogelijk stress verlopen. Door gebruik te maken van handdoeken voelen de meeste katten zich veilig en kunnen we de meeste ingrepen zonder problemen uitvoeren. Denk daarbij aan bloed prikken, urine afnemen uit de blaas, rontgenfoto’s maken, echografie uitvoeren en nagels knippen. Is het niet mogelijk om dit zonder stress uit te voeren, dan kunnen we altijd kiezen voor een lichte sedatie. Terwijl uw kat rustig slaapt, kunnen we de onderzoeken uitvoeren die nodig zijn.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op