Met uw konijn naar de dierenarts

Uw konijn is bij ons in goede handen. Of u nu komt voor de jaarlijkse vaccinatie, een operatie of wanneer uw konijn ziek is, we proberen om het bezoek voor uw konijn zo aangenaam mogelijk te maken. Ook voor advies over de juiste voeding van uw konijn, hoe u een gelukkig konijn krijgt of als u op zoek bent naar een nieuw huisgenootje, kunt u bij ons terecht. We werken samen met een gedragstherapeut voor konijnen en een konijnenopvang. Daarnaast organiseren we regelmatig workshops waarin u van alles leert over dit leuke huisdier.

Bezoek aan de dierenarts

Vervoer uw konijn altijd in een vervoersmand, hierin voelt het dier zich veilig en beschermd. Leg op de bodem een lekkere, dikke handdoek. Zo glijdt uw konijn niet uit over de bodem tijdens het vervoer. Op de behandeltafel kan uw konijn hier vervolgens lekker op zitten en voelt het zich veiliger. Als uw konijn bij ons wordt geopereerd, leg dan tijdelijk ook in het hok handdoeken. Stro of zaagsel is minder prettig als uw konijn een operatiewond heeft.

Uw konijn laten vaccineren, castreren of steriliseren?

Ziek konijn

Wanneer uw konijn niet meer eet, vermagert en/of geen keuteltjes meer produceert, is het belangrijk snel contact op te nemen met ons. Het spijsverteringskanaal van een konijn mag namelijk niet stil komen te liggen. Een konijn dat ziek wordt en stopt met eten kan snel erg ziek worden en overlijden. Neem in zo’n geval zo snel mogelijk contact met ons op via 0512-301444.

 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op