Met uw kat naar de dierenarts

Katten zijn ontzettend leuke huisdieren. Als kattenbezitter, zult u regelmatig met uw kat de dierenartsenpraktijk bezoeken. Of u nu komt voor een controle, vaccinatie, operatie of omdat uw kat ziek is, een bezoek aan ons kan soms best stressvol zijn voor uw kat. Om deze stress zo laag mogelijk te houden, werken we uitsluitend op afspraak. In de spreekkamer werken onze dierenartsen¬† “Catfriendly”.

Heeft u nog geen kat, maar overweegt u om een kat aan te schaffen?

Tips bij dierenartsbezoek met uw kat

Gebruik een reismandje wanneer u uw kat buitenshuis gaat vervoeren. U kunt af en toe wat traktaties voor uw kat in het mandje leggen, zodat het als een ‘fijne plek’ gezien gaat worden. Het reismandje bedekken met een deken of handdoek kan er ook voor zorgen dat uw kat kalm blijft. De bescherming die een deken geeft, zal ervoor zorgen dat de kat zich veilig en zeker voelt. In onze wachtkamer hebben we speciale handdoeken liggen om over het reismandje te leggen. Deze handdoeken zijn ingesprayed met feromonen die uw kat rustiger maken.

Regelmatig langskomen met uw kitten

Om stress bij de dierenarts zoveel mogelijk te voorkomen, kunt u gebruik maken van onze kittenbegeleiding. U komt dan regelmatig langs bij de assistent, zodat uw kitten kan wennen aan een bezoek bij ons. Een kat zonder stress bij de dierenarts, wie wil dat nu niet?

Deelnemen aan de kittenbegeleiding?

Streven naar de best mogelijke zorg

Wij streven naar de best mogelijke zorg en proberen het bezoek aan ons voor zowel uw kat als u zo prettig mogelijk te laten verlopen. Binnen onze praktijken is heel veel mogelijk aan onderzoeken en ingrepen. Heeft u een vraag over de verzorging, voeding of andere vragen betreffende uw kat? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op