Kat of hond met overgewicht

Overgewicht is niet gezond, voor ons niet en ook niet voor onze huisdieren. Maar liefst 50% van de katten en honden in Nederland heeft last van overgewicht. Een kilootje meer of minder maakt echt verschil bij dieren. Wist u dat 1 kg extra gewicht bij een kleine hond gelijk staat aan 7 kg extra gewicht bij de mens? En dat 1 kg extra gewicht bij een kat gelijk staat aan 16 kg extra gewicht bij de mens?

Samen met u gaan we de strijd aan tegen de overtollige (kilo)grammen van uw hond of kat.

Wat zijn de gevaren van overgewicht bij een hond of kat?

Door het aanwezige overgewicht heeft een hond of kat meer kans op het ontwikkelen van suikerziekte, artrose, leveraandoeningen, blaasproblemen en hartaandoeningen. Een huisdier heeft geen invloed op de hoeveelheid voeding die hij voorgeschoteld krijgt, u als eigenaar wel! Door op een verantwoorde manier af te vallen, krijgt uw huisdier een gezond gewicht en kunt u langer van hem genieten.

Wanneer is mijn huisdier te dik?

  • Wanneer u probeert de ribben van uw huisdier te voelen, lukt dit bijna niet.
  • De taille van uw huisdier is verdwenen
  • Uw dier wordt sneller moe tijdens het wandelen en speelt veel minder
  • Het lijkt wel of uw dier voortdurend zin heeft in eten
  • Uw dier raakt sneller verhit, zeker in de zomer!

Twijfelt u? Kom gerust langs aan de balie om uw dier te laten wegen en om een body condition score te laten uitvoeren. Dit kost niets en we helpen u graag!

Slimfit programma

Is uw huisdier te dik? Maak snel een afspraak en doe mee met ons overgewichtprogramma Slim Fit, waarin we uw dier helpen naar een gezond gewicht door middel van consulten met de dierenarts, uitgekiend voeradvies en adviezen over beweging.

SlimFit programma

Hulp bij afvallen voor huisdieren

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op