HD en ED onderzoek

Voordat u gaat fokken met uw hond is het, afhankelijk van het ras, verstandig om uw hond te laten onderzoeken op de aanwezigheid van heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED).
Bovendien is bij diverse hondenrassen met stamboom dit onderzoek verplicht als je met de hond wilt fokken. De foto’s worden officieel beoordeeld door de Raad van Beheer.

In zowel Drachten als Burgum zijn onze dierenartsen gekwalificeerd om het HD- en ED-onderzoek bij uw hond uit te voeren.
Tegenwoordig is het ook mogelijk om deze foto’s digitaal te versturen zodat u sneller de uitslag heeft.
Voorafgaand aan het maken van de röntgenfoto’s dient u dit onderzoek ook online aan te melden bij de Raad van Beheer. Dit betekent dat u zelf een account moet aanmaken (bij de Raad van Beheer). U kunt dat hier doen.

Voor het maken van de afspraak zelf, kunt u bellen met onze assistenten (0512-301444).

Het nemen van de röntgenfoto’s gebeurt onder een lichte sedatie zodat uw hond zo min mogelijk hinder ondervindt van het onderzoek. De kosten van het beoordelen van de foto’s betaalt u direct na afloop bij ons aan de balie.

Voor meer informatie over het verantwoord fokken met honden, kunt u kijken op de website van de Raad van Beheer. Op deze website kunt u ook de handleiding vinden van het online aanmelden van het HD en ED onderzoek.

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op