Wachtkamerthema: Krijg de kriebels

In de maanden juli en augustus hebben we als wachtkamerthema “Kriebels”.

Allergiekriebels

In het voorjaar zien we meer dieren met jeukklachten. Bij veel huisdieren komt een allergie voor. Dit kan een allergie zijn voor bijvoorbeeld vlooien, voeding of de omgeving. Als uw huisdier allergisch is voor bepaalde bomen, grassen of kruiden kan er in het voorjaar meer jeuk optreden. Deze jeuk begint vaak subtiel met bijvoorbeeld een beetje likken tussen de tenen (hond), meer wassen van de vacht (kat) of een oor dat gaat ontsteken. “Jeuk is erger dan pijn” is niet voor niets een uitdrukking die we allemaal kennen. Heeft uw huisdier last van jeuk? Kom eens langs op consult zodat we samen een plan kunnen maken waarbij uw huisdier kriebelvrij door het leven kan gaan.

Parasietenkriebels

Dat vlooien kunnen kriebelen weten we allemaal, maar wist u ook dat wormen kriebel kunnen geven? De lintworm geeft bijvoorbeeld jeuk rondom de anus. Voor meer informatie over wormen klik hier. Zodra de nachten warmer worden, kruipen de teken uit hun winternesten. De laatste jaren is er een toename van het aantal teken in Nederland. Daarnaast zijn er steeds meer teken besmet met ziektes. Door het zuigen van bloed op uw huisdier, kan hij besmet worden met deze ziektes. Ook kan de teek met uw huisdier in uw huis terecht komen en zo een gevaar worden voor u en uw gezin. Een goede tekenbestrijding is dus van groot belang! Gelukkig zijn er meerdere, goede producten om teken af te weren en/of te doden. Voor een passend advies, staan we uiteraard voor u klaar!

Vlooien, mijten en schimmels zijn de laatste groep met parasieten die kriebels kunnen geven bij uw dier. Ook deze beestjes kunnen kriebels veroorzaken bij mensen! Vlooien, mijten en schimmels zijn vaak niet met het blote oog te zien. De vlo kan zich meesterlijk verstoppen in de vacht van uw huisdier of in uw huis. Zwarte puntjes in de vacht verraden vaak zijn aanwezigheid. Mijten zijn alleen zichtbaar onder een microscoop. Enkele mijten kunnen besmettelijk zijn voor mensen. Ook een schimmel is soms zichtbaar onder een microscoop, maar de echte diagnose wordt gesteld met een schimmelkweek. Een huidschimmel is besmettelijk voor mensen en is soms lastig te bestrijden.

Vachtperikelen

We willen allemaal graag dat onze huisdieren lekker in hun vacht zit. Maar wat als dat niet zo is? De gezondheid van een dier komt tot uitdrukking in de vacht. Een doffe vacht, schilferige vacht of haaruitval kan te maken hebben met bovengenoemde kiebelbeestjes, maar ook een andere oorzaak hebben. Een (voedsel)allergie of intolerantie, ontstekingenen of zelfs verkeerd scheren kunnen bijvoorbeeld de oorzaak zijn.

Aangezien de oorzaak van vachtproblemen zo uiteenlopend kan zijn, is het belangrijk dit per dier na te kijken om de oorzaak te achterhalen.

Acties en promoties

We helpen graag uw dier van zijn of haar kriebels af! Heeft uw dier last van een doffe vacht, schilferige huid, haaruitval of natuurlijk jeuk? Tijdens de themamaanden kunt u een gratis consult van onze paraveterinairs. Neem uw dier mee naar de praktijk en we helpen u graag.

Tijdens de actiemaand kunt u bovendien gebruik maken van de volgende promoties:

Vakantiekriebels

Heeft niet uw dier, maar u last van een ander soort kriebels? Met de zomer in het vooruitzicht beginnen de vakantiekriebels te komen. Neemt u uw huisdier mee op vakantie of blijft hij thuis? Waar moeten we eigenlijk allemaal aan denken? Om u daarbij te helpen hebben we speciale vakantieboekjes op de praktijk met daarin alle informatie die u nodig heeft. Ook hebben we een lijst van goede pensions waar uw hond of kat kan verblijven gedurende uw vakantie. Kom langs! We helpen u graag! Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van het LICG.

 

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op