Drachten:
0512 - 30 14 44
Burgum:
0511 - 46 40 60

Vuurwerkangst bij dieren

De pepernoten liggen al weer in de winkels, de herfstwind waait om onze oren, de winterjas komt weer van zolder en voor we het weten proosten we op het nieuwe jaar. Het einde van het jaar wordt door de meeste mensen ervaren  als een feestelijke tijd, met een knallende afsluiting tijdens oud en nieuw. Letterlijk, met rotjes en vuurwerk. Voor veel huisdieren is die periode echter alles behalve feestelijk.

 

Veel van onze huisdieren raken in paniek door het vuurwerk. Waarschijnlijk associëren onze honden en katten dit geknal met onweer en bliksem. Huisdieren reageren daar zeer wisselend op, maar bij zenuwachtige honden zien we de meeste reacties. De meeste honden zijn op z’n minst gespannen en een aantal staat simpelweg doodsangsten uit. Bij huiskatten moeten we veel beter kijken om schrikreacties waar te nemen, vaak slaan katten “ op de vlucht” tijdens het vuurwerk.

Via onze gratis  informatiebrief kunnen wij u wat tips geven om die angst bij uw huisdieren te helpen voorkomen of verminderen; deze brief kunt u afhalen op de praktijk. Nog meer informatie kunt u vinden op de site van het LICG.