Medicatie vuurwerkangst

Mocht u dit jaar gebruik willen maken van medicatie voor uw huisdier wacht dan niet te lang met het bestellen hiervan. Het kan erg druk zijn rondom de feestdagen en soms blijken middelen slecht verkrijgbaar of uitverkocht. Ook moet de medicatie in overleg met een dierenarts worden voorgeschreven, dit kan extra tijd kosten.
Daarnaast horen we graag hoe de medicatie is bevallen.
Het beste kunt u telefonisch contact opnemen met onze assistenten achter de balie. Zij kunnen u vertellen (eventueel na overleg met de dierenarts) of u de medicatie kan komen halen of dat u eerst het beste op een consult kan komen bij de dierenarts.

Medicatie
Voor de hond zijn er 2 medicijnen geregistreerd voor het gebruik bij angst voor harde geluiden. Deze medicatie werkt doeltreffend en is kortwerkend. Het is wel belangrijk om deze medicatie alleen te gebruiken bij gezonde honden. Voor de kat zijn er geen diergeneesmiddelen geregistreerd. De middelen die gebruikt worden bij de hond kunnen ook doeltreffend en veilig worden ingezet voor uw kat. Bent u de afgelopen 6 maanden nog bij ons geweest voor een gezondheidscontrole dan kunt u contact opnemen met de balie in Drachten of Burgum. Bent u het laatste half jaar niet bij ons geweest op controle, dan zal de assistente moeten overleggen met de dierenarts of uw huisdier eerst gezien moet worden door de dierenarts.

Wilt u meer lezen over vuurwerkangst bij de hond of kat, dan kunt u hier kijken op onze website

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op