Drachten:
0512 - 30 14 44
Burgum:
0511 - 46 40 60

Vaccinatie kat

De meeste kittens worden voor het eerst gevaccineerd op een leeftijd van 8 tot 12 weken. Om een goede basisbescherming te krijgen, is het noodzakelijk dat 3 tot 4 weken na de eerste vaccinatie een herhalingsvaccinatie plaatsvindt.

 

Herhalingsvaccinaties
Als alle adviezen over vaccinaties goed zijn opgevolgd zal uw kitten, als deze ongeveer 14-16 weken oud is, een dusdanige weerstand hebben opgebouwd dat herhalingsvaccinaties pas op de leeftijd van één jaar weer nodig zijn.

 

Persoonlijk advies tijdens jaarlijkse gezondheidscontrole
Hoe vaak deze vaccinaties herhaald moeten worden en welke vaccinaties uw kat op latere leeftijd nodig heeft, stemmen we in overleg met u af. Wij geven u tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole een persoonlijk vaccinatieadvies, dat volledig is afgestemd op uw kat.

 

Vaccineren blijft maatwerk!
Bij het geven van een goed vaccinatieadvies spelen meerdere factoren een rol: Wat is de leeftijd van uw kat? Wat zijn de leefomstandigheden van uw kat? Blijft uw kat altijd binnen of komt uw kat ook buiten? Gaat uw kat wel eens naar een pension? Neemt u uw kat mee naar het buitenland? Heeft uw kat gezondheidsklachten? Vaccineren blijft maatwerk!