Drachten:
0512 - 30 14 44
Burgum:
0511 - 46 40 60

Vaccinatie hond

Vaccineren is belangrijk!

Vaccinatie is een belangrijke en effectieve methode om uw hond te beschermen tegen zeer besmettelijke en in enkele gevallen dodelijke  infectieziekten. Vaccinatie heeft ervoor gezorgd dat ziekte en sterfte door ziektekiemen niet of in veel mindere mate voorkomen. Voorbeelden zijn hondenziekte en parvo.

 

Virussen en bacteriën vormen een continue bedreiging

Het succes van vaccinaties heeft ook een keerzijde. Omdat sommige ziekten niet of veel minder worden gezien, lijkt de aandacht voor vaccineren van honden bij eigenaren af te nemen. Maar als we zouden stoppen met vaccineren, dan is het slechts een kwestie van tijd totdat deze ziekten weer de kop opsteken. Virussen en bacteriën zullen er immers altijd zijn en vormen een continue bedreiging voor de gezondheid van uw hond. Het vaccineren van uw hond is daarom erg belangrijk.

 

Jaarlijkse gezondheidscontrole

Om uw hond te vaccineren moet deze gezond zijn. Daarom is vaccineren in combinatie met een gezondheidscontrole belangrijk. Dit is goed voor u want het kan u achteraf onnodige kosten besparen, maar het is vooral goed voor uw huisdier omdat zo onnodig lijden en pijn voorkomen kunnen worden. Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole is er ruimte voor ‘vaccinatie op maat’ en klinisch onderzoek.

 

Tip: ontworm uw hond 1 tot 2 weken voor de vaccinatie. Zo zal de vaccinatie nog effectiever zijn.

 

Klik hier voor een filmpje over vaccineren bij de hond.

Bron: msd animal health