Drachten:
0512 - 30 14 44
Burgum:
0511 - 46 40 60

VacciCheck®

Vaccineren op maat!

Bij A7 Noord dierenartsen vaccineren we al jaren op maat door de “Cocktail-enting” elke 3 jaar toe te dienen in plaats van jaarlijks. Dit alternerende schema kan alleen als de pup of het kitten een goede basisvaccinatie heeft gehad. Vanaf nu maken we ook gebruik van de VacciCheck® waardoor het mogelijk is om nog meer op maat te vaccineren.

 

Zo min mogelijk vaccineren en toch weten dat je dier goed beschermd is?

Niet enten is geen oplossing, meten is weten! Door het afnemen van een beetje bloed kunnen we de vaccinatie aanpassen aan de titer, leeftijd en leefomstandigheden van uw dier. De test wordt uitgevoerd met meerdere teststrips zodat we meerdere dieren tegelijk kunnen “titeren”. Het kan dus zijn dat we bij uw dier eerst een beetje bloed afnemen en de test later in de week inzetten. Is uw dier op dat moment nog voldoende beschermd dan adviseren we om de test na drie jaar te herhalen. We voeren de Vacci-check in ieder geval uit op elke 2e donderdag van de maand.

Let op! De vaccinatie tegen de ziekte van Weil blijft jaarlijks nodig!

In juni 2017 is er een overleg geweest waaruit een consesus is voortgekomen. Bent u geinteresseerd? Klik dan op de volgende link: Consenus Titerbepaling 2017.

Wilt u meer informatie over de VacciCheck®?  klik hier.