Wachtkamerthema Fit bejaard

In de maanden november en december besteden we extra aandacht aan de seniordieren.
Wanneer is een dier senior? Waar moeten we rekening mee houden bij ons oudere huisdier? Welke voeding is van belang om mijn huisdier zo lang mogelijk gezond te houden?

De jaarlijkse controle tijdens de vaccinatie is voor oudere dieren niet meer genoeg. Op latere leeftijd ontstaan vaak gezondheidsklachten die niet gelijk zichtbaar zijn. Veel vervelende ouderdomsziekten zijn in een vroeg stadium nog goed te behandelen. Het is dus belangrijk om eventuele problemen op tijd op te sporen. Als uw hond gezond blijft, kunt u immers nog langer van elkaar genieten!

Seniorbegeleiding

Wanneer u kiest voor de seniorbegeleiding komt u in plaats van één keer per jaar, twee keer per jaar langs met uw oudere dier. Voorafgaand aan elk bezoek vult u een uitgebreide vragenlijst in. Op deze manier krijgen we een goed beeld of er veranderingen zijn waargenomen bij uw oudere dier. Ook vragen we u om urine mee te nemen van uw dier. Tijdens het consult wordt uw dier helemaal nagekeken en de vragenlijst besproken.

Aanvullende onderzoeken

De meegebrachte urine wordt nagekeken op ontstekingen, de aanwezigheid van suiker en aanwijzingen voor een verminderde nierfunctie. Afhankelijk van het gekozen pakket, nemen we bloed af om de orgaanfunctie in beeld te krijgen en meten we de bloeddruk bij uw dier.

In de wachtkamer vindt u meer informatie en uiteraard kunt u deze maanden profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Wij wensen u en uw huisdieren een fijne, pijnvrije, oude dag!

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen
Neem contact op